Via Lliure

Fa unes setmanes, vam tornar a viure una diada inoblidable. Els vacarissans i vacarissanes ens vam repartir per les cinc ciutats del territori català a què ens convocaven els organitzadors, Òmnium Cultural i l’ANC. Després de quatre manifestacions seguides (Catalunya nou estat d’Europa, Via Catalana, Ara és l’hora i Via Lliure), aquesta cinquena edició (A punt) es presentava des de l’estat espanyol com la del cansament i la desinflada independentista. Doncs, la gent va sortir al carrer a reclamar, per enèsima vegada, la independència del país. És evident que hi va haver menys manifestants que en anteriors edicions, però, en cap cas, es pot considerar una desinflada treure 1 milió de persones al carrer. Tant és així que els mitjans espanyols han canviat d’estratègia comunicativa i, en lloc d’intentar minimitzar-la, han optat per silenciar-la i ometre-la de les seves portades.
I així, diada a diada, hem arribat al punt culminant; hem proclamat la nostra voluntat a les urnes, l’hem defensat al carrer i, ara, la política ha de culminar la voluntat del poble de Catalunya.
Volem dir també que, des de l’àrea de Participació, estem preparant, per al dissabte 15 d’octubre, la primera taula d’entitats i associacions de Vacarisses, on es convoquen representants de les entitats de Vacarisses per compartir una jornada de debat, treball i formació. El desenvolupament del Reglament de Participació Ciutadana és una de les nostres prioritats, però no podem iniciar la casa per la teulada. Creiem que cal enfortir el nostre teixit associatiu, començant pel primer graó: la participació interna.

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*