Parlem de Vacarisses

Fa quatre mesos, des del grup municipal d’Esquerra a l’ajuntament de Vacarisses, vàrem fer una proposta al senyor Boada, alcalde de la vila. Aquesta, anava en la línia que els diferents actors de la vida política de Vacarisses ens reuníssim i parléssim, debatéssim i, si fos possible, arribéssim a acords sobre com encarar el futur del nostre municipi.
El senyor Boada va declinar la nostra oferta en el transcurs del mateix ple municipal. Tot i la negativa, des d’Esquerra, vam entrar aquesta mateixa proposta, en forma d’instància, demanant aquest debat obert i públic sobre el nostre futur més recent. A hores d’ara, encara esperem una resposta per part de l’equip de govern, ja sigui per declinar la proposta o bé per acceptar-la.

El motiu del nostre oferiment és poder debatre com gestionar en el futur la nostra vila, en un moment en què la principal font d’ingressos de l’ajuntament, abocador de Coll Cardús, tancaria les seves portes. D’aquest abocador, fent números rodons, l’ajuntament ingressa al voltant d’un milió d’euros que, curiosament, és el mateix import que la despesa que suposen els principals equipaments de Vacarisses. Per tant, ens trobem davant un problema de futur difícil de resoldre.

14 (3)

Aquest darrers quatre anys l’actual equip de govern no ha fet polítiques encaminades a equiparar els futurs ingressos amb la despesa, ans al contrari, i això encara en fa més difícil la solució.
Així doncs, proposem un debat públic, per tal que la població conegui aquesta situació i que, lluny del partidisme, puguem opinar i decidir serenament sobre el nostre futur.

És evident que cada dia que passa es fa més difícil, ja que tenim les eleccions municipals a tocar i això ho fa tot més complicat, però pensem que encara és possible i,sobretot, necessari ja que ens hi juguem molt.

El senyor alcalde vol centrar aquest debat en la campanya, la qual cosa pensem que és un greu error. Com ja hem dit, la proximitat de les eleccions poden emmascarar el debat i tergiversar-lo. Pensem que és un greu error no voler afrontar amb previsió el problema i no entenem els motius per negar aquest debat, que de ben segur seria molt positiu pel municipi.

La raó ens avala i, en aquest pressupost de 2015, ja hi ha 674.300 euros menys d’ingressos respecte el 2014. Frisem per saber com l’actual equip de govern gestionarà aquesta situació.

Toni Masana i Ubach.
Regidor d’ERC a l’ajuntament de Vacarisses.

Article d’opinió a La Torre del Palau aquí.

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*