Festa de la Vaca, més que una Festa.

A finals del 2013 es constitueix a Vacarisses, la Coordinadora d’Entitats de Vacarisses per la Baixada de la Vaca.
Tot va arribar després d’uns anys de fer la Festa de la Vaca des de la Colla de Gegants i anar sumant col·laboracions de varies entitats de la vila.
Es va creure oportú doncs, ajuntar totes les entitats en una de sola, implicades per ser una sola veu, per ser una representació clara i aconseguir una millor organització de cara a desenvolupar la Festa de la Vaca i buscar més implicacions de fora. Així doncs es van associar una vintena d’entitats; culturals, esportives, educatives, socials… A l’organitzar aquesta primera Festa de la Vaca com a Coordinadora, es va aconseguir, treballant plegats, la col·laboració del gremi de comerciants, d’alguna entitat veïnal i sobretot de molts vacarissencs i vacarissenques que van ajudar, col·laborar, participar, en definitiva implicar-se a títol individual. Sens dubte fou un èxit. Era la primera vegada que a Vacarisses passava això i, sense cap dubte, va aixecar unes bones perspectives de cara a anys futurs.Ara bé, rere de tot això hi havia de ser l’ajuntament, igual que en futures edicions. I així fou, tot i les nombroses reunions, amb els seus “anars i venirs”, i alguna discussió estèril, l’ajuntament va també col·laborar, com havia de ser.

Enguany s’està en la mateixa situació, amb les implicacions ja esmentades i alguna més. La Festa de la Vaca ha de créixer, i això s’ha de fer implicant més entitats, veïns i veïnes i, sobretot, del recolzament institucional.

Però ara, quan es busca que des de l’ajuntament es declari la Festa de la Vaca com a Festa d’Interès Local, que sigui declarada com a Festa d’Interès Comarcal i afegida al Catàleg de Festes Tradicionals de la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament fa un pas enrere. Acusa la iniciativa d’oportunista, electoralista i tot un seguit de “istes” realment reprovables.

 Festa de la Vaca
I jo em pregunto, els esforços, el temps, l’energia emprada per tants i tantes vacarissenques ha sigut en va? Això l’equip de govern no ho considera d’interès local? Que vilatans, entitats, institucions tinguin un mateix objectiu, no és d’interès local, comarcal, nacional? No és d’interès local que Vacarisses en el seu conjunt treballi per un objectiu comú? No és d’interès local que Vacarisses sigui reconeguda i coneguda per aquest fet? No és d’interès local per als comerciants? No és d’interès local la xarxa social que ha creat i desenvolupat aquesta festa a Vacarisses? No és doncs d’interès local el bon veïnatge? Doncs jo crec que sí. I no només jo si no totes aquelles persones que, com jo, a nivell individual opinen com totes les entitats que d’una manera o altra han ajudat, col·laborat, participat o implicat en un interès local, totalment desinteressat. Personalment crec que la Festa de la Vaca dins de la Festivitat de Sant Felip Neri, és una eina immillorable per a varis motius:
1-Cohesió social, que falta ens fa.
2-Promoció econòmica, turística, festiva, cultural i patrimonial de Vacarisses a arreu.
3-És una festa del poble i per al poble. Durant quatre anys l’ajuntament ha estat rere de la Festa de la Vaca però, ara no els hi interessa? Han trigat quatre anys a adonar-se’n? O potser tant els hi fa l’interès local?Pere Casas.

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*