Posicionament d’Esquerra Republicana respecte la decisió de l’Audiència Provincial de Navarra sobre el cas de “La Manada” que deixa els condemnats en llibertat provisional

Des d’Esquerra Republicana rebutgem contundentment la providència de l’Audiència Provincial de Navarra sobre el cas de “La Manada” que deixa els condemnats en llibertat provisional amb una finança de 6.000 euros.

Aquesta nova decisió judicial és, com ja ho va ser la sentència dictada també per de l’Audiència Provincial de Navarra, un greuge cap a totes les dones i suposa una legitimació de la violació que posa en una posició de total desempara a totes les dones supervivents d’aquesta situació. La decisió de l’alliberament de La Manada evidencia com el masclisme perdura i com la seguretat de les dones és inexistent.

Volem seguir construint una República de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estigui legitimada sinó que es condemni i es rebutgi. 

La sentència condemna per abús sexual i no per violació els fets que van passar durant les festes dels San Fermines del 2016. No es té en compte la intimidació, l’actuació grupal ni la vulneració de la intimitat. Ara, a més la providència determina la llibertat provisional dels condemnats amb el pagament de 6.000 euros.

És evident que la justícia espanyola no empara a la seva ciutadania i ha sortit a la llum el biaix patriarcal que la perverteix i que encara la fa més injusta per les dones. Crea un precedent d’impunitat i desacredita la versió de la víctima posant al centre del debat la forma d’actuació de la dona que pateix la violència i no pas de les persones que l’exerceixen. Cal que ens matin o ens fereixin per demostrar que és una violació?

No és No! Cap violació és justificable o interpretable. Prou impunitat!

Instem el Congrés dels Diputats i el Senat que a la propera revisió del Codi Penal s’incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista. Enguany, a Catalunya, la Llei 5/2008 del 24 d’abril del Dret a les Dones a Erradicar les Violències Masclistes fa deu anys i segueix garantint un conjunt de drets per restituir el projecte de vida de les dones en situació de violència masclista.

Animem a totes les persones compromeses amb la causa feminista a seguir mostrant el seu rebuig a la sentència i a l’alliberament provisional dels condemnats i el seu suport a les dones supervivents de les violències masclistes perquè volem ser lliures no valentes.

Vicesecretaria General d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones

Etiquetat amb: , , , ,

ELECCIÓ CAP DE LLISTA ERC VACARISSES 2019

Aquest dimecres dia 13 de juny del 2018, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Vacarisses ha escollit el nou cap de llista de cara a les properes eleccions municipals del 2019.

Per unanimitat, ha sortit escollit l’únic candidat que s’hi ha presentat: l’actual alcalde de la vila, Toni Masana. Serà la seva quarta candidatura com a cap de llista, ja que després de guanyar les anteriors eleccions, ell i els regidors Albert Salamé, Olga Serra i Pere Casas, senten que tenen el deure de continuar amb els projectes iniciats durant els darrers tres anys. Per això, aposten per una llista oberta i paritària amb gent del poble i que pugui ser una mostra de la població vacarissana.

Militants i simpatitzants donen suport a aquesta candidatura després de veure com s’ha treballat pel poble i la dedicació que tenen els actuals càrrecs electes d’ERC.

La Secció Local es reforça per encarar les properes eleccions municipals de 2019

Aquest any tocava renovar l’executiva de la Secció Local, aquesta s’ha reforçat per tal d’afrontar l’intens any que ens espera amb la preparació de les eleccions municipals del 2019. Unes eleccions en les que esperem consolidar i augmentar l’èxit de les passades eleccions municipals per poder continuar la magnífica tasca que està portant a terme el nostre grup municipal, que durant els 3 anys que porten governant el nostre ajuntament, han millorat considerablement molts aspectes del nostre municipi que havien estat abandonats per l’anterior equip de govern i que fan que Vacarisses avui també sigui molt més present a la comarca i al país.

A part de donar tot el suport al nostre grup municipal, i sense perdre de vista les municipals del 2019, dins dels objectius que ens hem proposat està també la d’ampliar la base de militància, de simpatitzants i d’amics d’Esquerra Vacarisses, acostar-nos més a la gent per tal de que la nostra Secció Local sigui més propera al reflex de la societat Vacarissenca d’avui dia, i on hi tinguem cabuda tots i totes sigui quina sigui la nostra procedència.

Apostem també molt fort per a la creació de l’Assemblea de Dones, no hi ha cap espai al nostre municipi on les dones puguem dir la nostra, on puguem aportar la nostra visió sobre els temes que ens afecten tant a nivell municipal com de país, és per això que volem crear amb totes les dones Vacarissenques aquesta Assemblea de Dones, amb la voluntat de ser un espai des d’on treballar per feminitzar la política, el municipi i el país.

També i com no podria ser d’altra manera, treballarem per a la consolidació de la República Catalana, tal i com ens demana l’Oriol Junqueras per carta, acumulant forces, sumant, parlant amb tothom , mantenint-nos units com ho vàrem fer el passat 1 d’octubre on tots els demòcrates de Vacarisses vàrem defensar junts els dos col·legis electorals, fent pinya per a defensar quelcom tant essencial com la democràcia i l’exercici del nostre dret a votar. Per tant us animem a totes i tots a seguir fent Poble per a poder fer República.

Visca Vacarisses i Visca la República Catalana

Esther Serrano

Presidenta S.L. Vacarisses

Etiquetat amb: , , , , ,

Feminitzem l’espai públic

Els noms dels carrers d’un poble, vila o ciutat diuen molt d’aquell municipi. Sovint són el reflex de la història, de la geografia, etc.

Sovint, massa sovint, la història oblida les dones les quals, a l’igual que els homes, construeixen el dia a dia i, per tant, van teixint la història. Sense les dones és evident que res seria igual, però, generalment, se les ha deixades de banda i encara més vegades han passat a un segon, sinó tercer, terme.

Vacarisses no s’escapa d’aquesta injustícia i la llista de carrers de Vacarisses n’és un reflex, on cap, cap carrer ni avinguda porta el nom d’una dona (si exceptuem alguna verge). És, de totes totes, una anomalia que s’ha de corregir.

Al 2015, aquest equip de govern impulsa la Regidoria de Polítiques d’Igualtat (avui Polítiques d’Igualtat i LGTBI) i, entre altres coses, es marca l’objectiu que les dones siguin presents a l’espai públic. Des d’aleshores, s’ha treballat en aquest aspecte i s’ha anomenat la Plaça de la Dona a la plaça que hi ha al davant de La Fàbrica. Una Fàbrica on van treballar moltes dones de Vacarisses i de pobles del voltant que lluiten durament per tirar endavant la seva família.

D’altra banda, les tres sales de la sotacoberta del Castell, a través d’un procés participatiu, s’han passat a anomenar, respectivament: Antònia Verdura, Maria Del Carme Nicolau i Neus Català. Són petits passos, però necessaris, per començar a normalitzar aquesta situació.

2018

Tenim un 2018 on s’abordaran, si els pressupostos ho permeten, qüestions urbanístiques. El començament de les obres d’urbanització de La Creu, la reparcel•lació del Ventaiol i l’elaboració del projecte de l’Oliva i el Pau Gran són els grans reptes, urbanístics, per a aquest 2018. Avancem a pas ferm perquè tots els ciutadans i ciutadanes de Vacarisses visquin en urbanitzacions de primera.

Per acabar, vull destacar un altre gran repte: el camp de gespa. Aquest camp ha de ser una realitat aquest 2018. Pensem que ja és hora que Vacarisses compti amb un camp de gespa artificial i que els nostres infants no hagin de marxar a jugar en condicions a altres poblacions.

L’esforç i el treball d’aquests dos últims anys (en aquests aspectes) començarà a veure la llum, en part, aquest 2018. Esperem que aquestes millores facin més còmoda la vida al nostre municipi.

Grans reptes

Aquest any 2017 ha estat un any intens, tant a nivell municipal com a nivell nacional. El 2016 i el 2017 han servit per anar posant els fonaments de moltes de les actuacions que es podran portar a terme aquest 2018. Com bé sabeu, l’administració és molt lenta. Aquest 2018 han de veure la llum diverses actuacions que, repeteixo, s’han gestat els anys anteriors.

Veurem a Vacarisses els primers carregadors per a vehicles elèctrics. Les administracions, creiem, hem de treballar i apostar per aquesta tecnologia, que redueix el consum i fa que aquest sigui molt més net i sostenible. En la mateixa línia, apostem, novament, per seguir canviant fanals i substituir-los per tecnologia LED. Igualment, apostem per l’energia solar i, en alguns edificis, col·locarem plaques per alimentar-los amb aquest tipus d’energia. Una energia que redueix el cost econòmic, en despesa, i aposta per un tipus d’energia no contaminant i, per tant, sostenible.

Aquestes són només algunes de les millores en l’àmbit energètic que farem aquest 2018.

Comunicat sobre el camp de gespa artificial

En el passat ple de novembre es va aprovar per 9 vots a favor d’ERC, Movem Vacarisses, PSC i Veïns per Vacarisses i els 4 en contra d’UIPV el fet de començar a caminar per que el camp de gespa artificial sigui una realitat a Vacarisses. Som dels últims pobles de la comarca a tenir unes instal·lacions d’aquestes característiques i, malgrat la bona feina i l’esforç dels que tiren endavant el club dia a dia, és molt difícil competir amb d’altres poblacions que sí tenen els camps en condicions.

UIPV, com a principal partit de l’oposició, va votar-hi en contra argumentant que construir el camp de gespa pot condicionar l’urbanització del Ventaiol i La Creu. Nosaltres creiem que no té res a veure una cosa amb l’altra i els recordem que, abans d’urbanitzar moltes altres urbanitzacions, ells van construir altres equipaments, que sí van condicionar el fet de que no estiguin urbanitzades a hores d’ara. Preguntem a UIPV, perquè en 20 anys de governs amb majoria, ni van construir el camp de futbol, ni van urbanitzar el Ventaiol i La Creu. Per què UIPV amb un moment que la llei ho permetia no va destinat el romanent líquid de tresoreria al camp de gespa? Per què no ho va destinar al Ventaiol? Per què al final de 2014 i amb 800.000 euros a la caixa, es va destinar tan poc al Ventaiol, o tant poc a La Creu, o ni un euro a la millora de la xarxa d’aigua, o ni un euro a millorar el pavelló?

Des d’ERC, vam deixar clar que volem construir el camp de gespa, volem urbanitzar La Creu i fer tots els passos previs a la urbanització del Ventaiol, deixant-ho tot a punt per començar l’obra a l’inici del següent mandat. Així mateix també volem redactar el projecte del Pau Gran i l’Oliva.

Aquests projectes els volem incloure en el pressupost del 2018 i, si UIPV hi està a favor, hi hauria de votar a favor. No entendríem que un partit que es diu municipalista voti en contra de millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes.

Igualment recordar que el vot en contra d’UIPV no sols afectava a la posada en marxa del camp de futbol de gespa, sinó que també afecta a millores com la d’asfaltar el principal carrer del Ventaiol, dotar una partida per arreglar els parcs infantils, netejar parcel·les municipals i millorar el ferm d’equipaments esportius, entre d’altres accions.

Nosaltres seguim, amb el compromís ferm de tirar endavant la feina que comporta el compromís que vàrem adquirir amb la ciutadania a les eleccions municipals del 2015.

L’1 d’octubre, una fita increïble

Per a nosaltres, l’1 d’octubre és un punt de partida, un punt per confirmar en les eleccions del 21 de desembre. Si guanyen les forces independentistes en aquestes eleccions il·legítimes, el camí seguirà per consolidar la república. És per això que demanem la màxima participació per aconseguir una victòria rotunda.

Volem agrair a tothom que va fer possible l’1 d’octubre; Catalunya i Vacarisses vàrem demostrar a l’estat espanyol que, units, som molt forts i invencibles.

En el context municipal, volem destacar els projectes finançats amb el romanent líquid de tresoreria, aprovats en el ple del 4 d’octubre. Invertirem en estalvi energètic, amb la millora d’aïllaments i protectors solars en alguns equipaments municipals, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del poliesportiu, la deixalleria i les escoles bressol. Seguirem amb l’aposta per la tecnologia LED, tant en edificis municipals com en l’enllumenat públic de les urbanitzacions del Ventaiol, Can Serra Estació, El Fresno, La Farinera i Ca l’Oliva. També posarem en marxa una càmera tèrmica de detecció d’incendis urbans i forestals en un radi de 8 km. Cal dir que és un sistema pioner a Catalunya.

Finalment, volem agrair a les companyes de viatge del PSC el camí fins aquí. La situació del país no ens permet continuar navegant junts, però el destí segueix sent el mateix, i així ho vam deixar palès al Pla d’Actuació Municipal que vam acordar durant el primer any de legislatura. De ben segur que establirem molts punts de trobada. Sort i encerts!

1 d’octubre

Aquestes ratlles veuran la llum passat l’1 d’octubre, data en què el govern legítim del país ens convoca a votar si volem seguir l’estatus quo o que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República. La Generalitat ens ha demanat que posem a la seva disposició els locals habituals per poder votar. Malgrat les amenaces del govern central i el PP, un partit amb més de 900 càrrecs imputats per corrupció, nosaltres hem seguit la legalitat catalana. Escrivint aquestes ratlles, comença la repressió de l’estat espanyol i també el silenci d’aquells partits que s’autoanomenen demòcrates, però es neguen a posar urnes i callen davant la persecució policial a diaris i impremtes.

Des d’ERC, reafirmem el nostre compromís amb la democràcia i el dret internacional dels pobles a decidir el seu futur. El dret a l’autodeterminació està reconegut internacionalment i Catalunya, com a subjecte polític i nació, té el dret a autoderminar-se. Qui millor que el conjunt de la població per decidir el nostre futur i el dels nostres fills.

Catalunya és un país amb gent de diferents orígens, però tots i totes formem aquest país. Es parlen diferents llengües, hi ha diferents religions i, malgrat tot, som un sol poble. Catalunya som tots i totes i nosaltres seguirem treballant per a tothom.

També volem aprofitar aquest espai per explicar dues accions molt positives per a Vacarisses. Fruit de l’estalvi energètic en equipaments i enllumenat públic, generem uns estalvis per invertir en millors serveis per a la població. Així, podem obrir la biblioteca un matí més i el pavelló, tres matins entre setmana.

Referèndum

Benvolgut veí / Benvolguda veïna,

La Generalitat de Catalunya ha convocat un referèndum per decidir el futur polític del nostre país aquest diumenge 1 d’octubre. És un procés democràtic fonamentat en la Llei aprovada el passat 6 de setembre per la majoria del Parlament i emparada en el dret d’autodeterminació reconegut internacionalment.

Com sempre, el nostre consistori està compromès amb la democràcia: garantirà la llibertat d’expressió de tota la ciutadania i la plena normalitat democràtica durant tot el procés referendari.

Us convidem a participar en aquesta cita fent allò que us dicti la consciència; pacíficament, amb la mateixa convicció i serenitat amb què ho hem vingut fent els darrers 40 anys, per a preservar els nostres drets civils i decidir col·lectivament el nostre futur.

Top