Bona gestió econòmica

Al ple de juny, es va donar compte del decret d’Alcaldia pel qual s’aprova la liquidació del pressupost de l’exercici 2016. En aquest decret, es visualitza la bona gestió econòmica d’aquest govern encapçalat per Esquerra Republicana de Catalunya. Així doncs, hem reduït el deute de l’ajuntament en 394.084,3€, que significa eixugar-lo un 5,76%, és a dir, deixar el deute municipal al 22,12%. És un nivell d’endeutament molt baix, del qual podem estar satisfets.

La bona gestió econòmica no és patrimoni de les dretes, ni molt menys. Es poden fer polítiques d’esquerres que no van renyides amb la bona gestió econòmica.
Igualment, aquest exercici deixa un romanent de 483.554,4€. D’aquests, aproximadament 67.000€ són per eixugar deute i el restant permetrà fer inversions. Aquestes inversions, segons marca la llei, han de ser financerament sostenibles; això vol dir que no generin més despesa, ans al contrari. Per altra banda, i seguint amb les polítiques d’estalvi als edificis municipals, ara li ha tocat el torn a la piscina. Aquest equipament de gairebé 40 anys d’antiguitat patia greus mancances des de feia molts anys. El vas de la piscina perdia 175.000 litres per temporada i no complia la normativa quant a l’alçada. Amb les reformes de recobriment del vas, s’ha apujat la zona més fonda fins a 1,60 metres (per normativa) i s’ha permès acabar amb les pèrdues d’aigua. Així doncs, aquests 175.000 litres per temporada deixen de perdre’s i s’ha reduït la capacitat de la piscina en 50.000 litres. Igualment, s’ha adequat l’accés a la piscina municipal per a persones amb mobilitat reduïda.

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*