Feminitzem l’espai públic

Els noms dels carrers d’un poble, vila o ciutat diuen molt d’aquell municipi. Sovint són el reflex de la història, de la geografia, etc.

Sovint, massa sovint, la història oblida les dones les quals, a l’igual que els homes, construeixen el dia a dia i, per tant, van teixint la història. Sense les dones és evident que res seria igual, però, generalment, se les ha deixades de banda i encara més vegades han passat a un segon, sinó tercer, terme.

Vacarisses no s’escapa d’aquesta injustícia i la llista de carrers de Vacarisses n’és un reflex, on cap, cap carrer ni avinguda porta el nom d’una dona (si exceptuem alguna verge). És, de totes totes, una anomalia que s’ha de corregir.

Al 2015, aquest equip de govern impulsa la Regidoria de Polítiques d’Igualtat (avui Polítiques d’Igualtat i LGTBI) i, entre altres coses, es marca l’objectiu que les dones siguin presents a l’espai públic. Des d’aleshores, s’ha treballat en aquest aspecte i s’ha anomenat la Plaça de la Dona a la plaça que hi ha al davant de La Fàbrica. Una Fàbrica on van treballar moltes dones de Vacarisses i de pobles del voltant que lluiten durament per tirar endavant la seva família.

D’altra banda, les tres sales de la sotacoberta del Castell, a través d’un procés participatiu, s’han passat a anomenar, respectivament: Antònia Verdura, Maria Del Carme Nicolau i Neus Català. Són petits passos, però necessaris, per començar a normalitzar aquesta situació.

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*