L’executiva local d’ERC Vacarisses recrimina l’oposició d’Unió Independent per Vacarisses a la nova ordenança de guals

Després que aquest passat dijous el ple de l’ajuntament aprovés l’ordenança de guals després de 20 anys sense cap regulació, l’executiva manifesta el seu disgust pel vot negatiu d’UIPV.

El passat dijous 25 de maig el ple de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar l’ordenança que, a partir d’ara, ha de regular la concessió, els tràmits administratius i el regim sancionador dels guals a Vacarisses.
Durant els 20 anys que va governar Unió Independent per Vacarisses, des de l’Ajuntament es concedien i cobraven guals sense tenir ordenança, per tant, de forma arbitrària i irregular. Aquest dijous, el mateix partit ha votat en contra de l’ordenança feta des del govern del consistori dins de la seva política per millorar la qualitat i transparència de l’acció política.
D’aquesta manera el nou govern regula la concessió i els tràmits, i la fa pública per a que qualsevol vacarissà i vacarissana pugui sol·licitar voluntàriament un gual i la concessió es pugui fer en les mateixes condicions d’accés per a tothom.
Els cost de tenir un gual serà de 23,91€ en la mida estàndard, mentre que en passades legislatures s’havien cobrat 67€, sense cap ordenança que ho regulés.
Cal destacar les declaracions de la secretària de política municipal de la secció local d’ERC, Esther Serrano, que després de l’aprovació manifestava “Regular la concessió dels guals era una demanda explícita dels vilatans de Vacarisses. Ens hem de felicitar de tenir una normativa adequada i oberta a tothom. Ens sembla increïble l’oposició d’UIPV, no només no van ser capaços de fer-la en 20 anys, sinó que ara voten en contra. Des d’ERC Vacarisses continuarem treballant per un govern per a tota la ciutadania on els drets no es regulin de forma arbitrària.”

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*