Municipis republicans per a un nou país

eix nacional 2
En les properes eleccions sorgiran els nous ajuntaments que protagonitzaran la fase decisiva del procés. És clau per al país disposar d’alcaldes, regidors, consistoris i municipis compromesos amb l’exercici del dret a decidir i l’assoliment de la independència, fent costat a la majoria social i a les institucions de la Generalitat: el president i el parlament.

Sabem que el procés viurà fases decisives en els propers mesos i la implementació del full de ruta cap a la independència no serà una camí planer. El desafiament democràtic a l’Estat per poder fer la transició real, enllestir les estructures d’estat i referendar la futura constitució catalana requerirà una fortalesa i un compromís personal i institucional dels càrrecs electes municipals. Els ajuntaments i els organismes supralocals seran una eina, sens dubte, decisiva per engegar el procés constituent i culminar-lo amb èxit amb la proclamació de la República catalana com a nou estat d’Europa.

PROPOSTES:

  • Participació pro-activa dels municipis i els seus representants en l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).
  • Impulsar mocions de suport al dret a decidir, suport a la sobirania individual i col·lectiva dels ciutadans de Catalunya i de suport al procés cap a la independència.
  • Exercir i fomentar la unitat d’acció amb totes les forces polítiques i representants electes compromeses amb el procés i amb el dret a decidir.
  • Facilitar l’acció i cooperar amb les organitzacions de la societat civil sobiranista: AMI, ANC, Òmnium, Sobirania i Justícia, Catalunya Diu Prou, etc.
  • Exercir la sobirania fiscal des dels ajuntaments en coordinació amb la Generalitat i la societat civil sobiranista.
  • Recolzar l’acció i posar-se a disposició de les principals institucions del país (Presidència del Govern i Parlament) durant tot el procés constituent, des de la declaració fins la proclamació de la independència.
  • Cooperar amb el Govern de la Generalitat en la realització de les estructures d’estat i la internacionalització del procés constituent.
  • Fomentar el posicionament de les organitzacions municipalistes (AMC i FMC) a donar suport al procés.
  • Participar pro-activament en la constitució d’una «Assemblea de càrrecs electes» com a eina d’expressió de la voluntat democràtica.