Segona edició del premi Potes Roges

Arriba la segona edició del premi Potes Roges que se celebrarà el divendres 6 de març a les 19h. al teatre del Casal de Cultura de Vacarisses, amb la participació d’en Joan Tardà, que entregarà el premi. El reconeixement del premi concedit consta d’un record i una dotació econòmica de 150 euros.

Catalunya sempre ha estat un país que ha comptat amb un associacionisme poderós i ben estès arreu del territori. Les associacions han estat des dels seus inicis escoles de democràcia, de civisme, de tolerància, de respecte mutu, de treball conjunt i en xarxa, on s’ofereixen els coneixements personals a la col·lectivitat. Valors i ideals que des d’ERC sempre hem defensat.

El Premi Potes Roges va néixer al 2013 per què des d’ERC Vacarisses crèiem fermament que les claus de futur del nostre poble requereix d’un teixit associatiu que garanteixi la cohesió social a partir de la formulació de projectes capaços de pensar i articular mecanismes d’integració, de convivència i de compromís cívic.

Per què entenem que per a que la democràcia sigui real cal que es potenciïn canals per a la participació a Vacarisses. Les associacions contribueixen a construir una societat civil crítica i participativa, proporcionant informació per a l’anàlisi de les problemàtiques socials i fomentant el compromís per a la transformació social.

Per què la vitalitat de Vacarisses no depèn només dels recursos dels que disposem, depèn del nombre de persones que en fan un diàleg per afinar sentiments i enfortir actituds que es despleguen en la vida quotidiana.

El Premi Potes Roges és un reconeixement públic a aquells particulars, entitats, col·lectius i organitzacions socials que contribueixen o han contribuït de manera notable a la vida pública de Vacarisses, a projectar el nom de la vila arreu i a impulsar i contribuir a difondre la llengua, la cultura i la identitat catalana. El nom del premi prové del sobrenom que es donava als vacarissencs/ques que no tenien més remei que anar caminant a treballar a les rodalies de la vila pels camins de terra roja, quedant els seus peus tenyits d’aquest color.

La voluntat del Premi Potes Roges es apreuar les tasques realitzades en qualsevol àmbit: cultural, esportiu, cívic, social, solidari, socioeconòmic, educatiu… que contribueixin a forjar un caràcter responsable i creatiu dels vacarissencs i vacarissenques.

Cartell Potes Roges petit

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*